Buchetul miresei si al nasei

 

Ziua nuntii este una dintre cele mai speciale din viata ta si este normal sa iti doresti sa fie perfect totul. Trebuie sa iei multe decizii in perioada in care iti organizezi nunta, iar una dintre ele consta in alegerea buchetului miresei. De-a lungul timpului, florile au capatat anumite semnificatii, unele dintre ele fiind asociate cu dragostea, speranta si cu alte sentimente pozitive. Fiecare floare are povestea ei, la fel si buchetul miresei.

 

Floarea miresei a devenit una dintre florile preferate de mirese pentru realizarea buchetului. Si nu trebuie sa ne mire asta, avand in vedere delicatetea si frumusetea acesteia. Floarea miresei simbolizeaza dragostea nemuritoare dintre cei doi parteneri, dar si puritatea si linistea.

Gardenia este potrivita pentru buchetul miresei, ea fiind un simbol al bucuriei, ceea ce, evident, face ca floarea sa fie potrivita pentru nunta.

Freziile sunt caracterizate de delicatete si recunoscute pentru parfumul lor irezistibil. In perioada victoriana, freziile erau asociate cu increderea, iar acum sunt sinonime si cu inocenta, chibzuinta, prietenia.

Hortensia ilustreaza opulenta si luxul. Este o floare asociata cu sinceritatea, cu emotiile venite din inima, cu recunostinta si intelegerea.

Crinul are un farmec etern, care nu va disparea niciodata. Frumusetea unica a acestei flori a facut ca ea sa devina una dintre preferatele femeilor cand vine vorba despre buchetul miresei, indiferent de cultura. Simbolizeaza puritatea, renasterea, pasiunea.

Trandafirii au fost mereu o sursa de inspiratie, facandu-si aparitia in poezii, la ceremonii etc. Nimic nu spune „Te iubesc!” mai bine decat un buchet de trandafiri, corect? Sunt regali, clasici si… minunati. Reprezinta bucuria, iubirea si frumusetea.