Licheni stabilizati

 

Aranjamente diverse si tablouri realizate cu ajutorul lichenilor stabilizati.

 

Ce sunt lichenii stabilizati?

Povestea mușchiului natural folosit în produsele noastre începe în zona cercului polar, acolo unde este habitatul său. Cunoscut în mod generic sub denumirea de mușchi, acesta este de fapt un lichen care are în mod natural culoarea albă și reprezintă o sursă de hrană pentru reni, în special în lunile de iarnă.

Lichenii își pierd din elasticitate când umiditatea aerului scade sub 40% și redevine elastic atunci când umiditatea revine peste 40%. Nu trebuie udați, aceștia hrănindu-se cu umezeală din aer. Nu necesită lumină sau tăiere, sunt tratați anti-static (nu trebuie curățați de praf) și nu atrag insectele. Este un material natural puternic fonoabsorbant şi un bun izolator termic, fiind recomandat chiar și în placarea pereţilor.

Prelucrarea lichenilor

După culegerea mușchiului, acesta este fie păstrat în culoarea lui naturală (alb) sau scufundat într-un pigment organic, pentru a se obține una din frumoasele nuanțe utilizate în produsele noastre. Suplimentar, lichenul este tratat cu o soluție salină pentru conservarea lui și pentru a se menține în timp moale la atingere. În această stare de conservarea nu poate să mai crească, deci nu se va dezvolta necontrolat pe peretele dumneavoastră, dar este încă viu, având nevoie de umiditatea din aer pentru a-și menține caracteristicile de elasticitate și de senzație „de racoare” la atingere.

Mușchiul natural oferă un aspect excepțional oricărui spațiu, având un impact vizual deosebit. Acesta se pretează decorării atât spațiilor publice precum showroom-uri, expoziții, hoteluri, restaurante, cafenele, spa-uri, săli de fitness, etc, cât și a locuințelor. Această plantă transformă interiorul într-un spațiu mai primitor, mai sănătos și mai aproape de natură.